16 Ekim 2012 Salı

intihar = teknik arıza?

"..Ak$am 17:35 sıralarında 40 - 45 ya$larında bir kadın Taksim metro durağında raylara atlayarak intihar etti. Metronun istasyona girmesine 10 - 15 saniye kala atladığı için kurtarılmasının mümkün olmadığı belirtildi.."

Olaydan haberim yoktu, 19:00 gibi Levent'ten Taksim'e gitmek için a$ağıya indiğimde bir kaç ki$i metronun Osmanbey'e kadar gideceğini söylüyordu. Nedenini bilmeden araca bindikten sonra Osmanbey'e varana kadar defalarca duyduğum ve bir kaç saattir sürekli kafamda dönen anons sanırım uzun bir süre kulaklarımdan silinmeyecek.
"Teknik bir arızadan dolayı metro seferlerimiz gecikmeli olarak yapılacaktır."
Bir insanın hayatını sonlandırma kararının teknik bir arıza olarak nitelendirilmesi?

4 yorum:

  1. okuyunca haberi aklıma senin gelmen?

    YanıtlaSil
  2. Kadın alı$veri$e çıkıp bir $eyler almı$, yani 1-2 saat önce "kendisi" için bir $eyler yapmı$. Sonrasında yarım saat istasyonda oyalanmı$; o arada nasıl bir kuyuya denk geldiyse..

    ~Benim tercihim köprüden yana.

    YanıtlaSil
  3. Burda çok oluyor bu metro önüne atlama hadisesi, ayda bir en az.. İnsanlar metro arızası nedeniyle geciktiklerine daha çok sinirlenip "bencilin biri yüzünden geç kaldık işte" diye homurdanıyorlar.. :/

    YanıtlaSil
  4. Dün gazetelerde vardı böyle bir yorum, kan beynime çıktı okuduğumda.
    "Kadının biri intihar etmiş. Araya sıkışmış. İtfaiye, doktorlar, hemşireler orada çıkarmaya çalışıyorlar. Bana da teknik arıza var diyorlar. İnsanları koyun zannediyorlar. Kandırmaya çalışıyorlar. Yarım saat metro bekledik. Bir tane geldi binemedik, sonra yine geldi yine binemedik. İade biletlerimizi aldık. Metro şu an çalışıyor ama yoğunluktan binemedik."
    Vay arkada$, bu kadar mı öküz bu kadar mı ruhsuzsunuz? İlkine de sonrakine de binememi$, yetmemi$ 1.95 liranın hesabını yapıyor. Hayır, diğer taraftan koyun yerine koyma kısmı naho$ $ekilde ifade edilse de doğru; "..ya$anan kaza nedeniyle.." demek yerine "teknik arıza" demeyi tercih ettiler.

    YanıtlaSil