28 Haziran 2012 Perşembe

oh hello!

Yurtdı$ına çıkarken, kendisiyle aynı $ehirde oturmayan ailesini geçirmeye gelmeme konusunda ikna edemeyen 29 ya$ındaki minicik insan yavrusu ben!

Takribi 11 senedir Ankara-Bodrum-İstanbul üçgeni doğrultusunda kendilerinden ayrı ya$ıyorum. Hatta daha geriye gidelim; 8-15 arası yüzme ve dağcılıkla ha$ır ne$irken onlarca kampa gittim. Kısaca ve kabaca 20 senedir kendi ba$ımın çaresine bakabiliyorken dün ak$am telefonda: "itiraz yok! geliyoruz! o kadar!"








Hakikaten, ne ebeveyn olabilecek ne de o mantığı anlayabilecek kapasitedeyim. O_o

25 Haziran 2012 Pazartesi

mam mim mom mum.

Sivri dilli ve/veya paldır küldür konu$an bir insan olmam sebebiyle senelerdir i$aret parmağının sallanarak e$lik ettiği "mimledim kızım seni!" repliği bu kez Koko's mom vasıtasıyla müspet anlamda vücut buldu ve dün sabahtan beri oturup ciddi ciddi dü$ünmem gerekti. Ahan da beni mutlu edengiller:



Yakından ya da uzaktan tanıyor olayım, fark etmez; birilerine hediye almak, not bırakmak, yoklamak (elle değil.!)
Tümevarım: Hatırlamak, hatırlanmak ve bunların kıymetinin bilincinde olmak.
bkz: fotiref = ne kadar sevindirik bi insanım.!



Kendimi anlatmak ya da ne demek istediğimi açıklamak zorunda kalmadan anla$ılabildiğimi görmek ve kar$ısındakini olduğu gibi kabullenen insanlar.



Etkinlik operasyonları. Ama "madem para veriyorum istediğimi yaptırırım / yapacaksınız" parti-davet ıvır zıvırları veya Türk çakallığının TC haricinde geçmediği konusunda idrak yolları enfeksiyonundan muzdarip kurumsal bünyeler için hazırlanan outgoing'ler ya da bıraktığın zaman geri dönmemen gereken kongreler değil; prodüksiyonlu i$ler. Tanıtım, bütçe, sponsor (yok la bunu ba$kası bulsun!) arka plandaki alt $ahıs / firmaları ayarlamak, onabuna$una lâf yeti$tirip altındakileri / yanındakileri / üstündekileri ezmeden debelenmek ve en nihayetinde "bittiææææææ" diye halay tepmek. Her seferinde ecdadımı tersten görsem de ben bu tarz, seyircilerin öyle ya da böyle keyif aldığı i$leri yapmak istiyorum, bunları seviyorum.




2004'te Gençlik Kampları bünyesinde 2. kez gidip ilkinden ('98 - Güneydoğu Anadolu turu) daha uzun süre kaldığım ve aklımın, kalbimin, ruhumun bir parçasını orada bırakıp döndüğüm Mardin'le (ve Midyat'taki Mor Gabriel Manastırı'yla) bir gün yollarımın tekrar kesi$eceği dü$üncesi.




Öyle yemek yanı ya da yardırma e$likçisi olarak değil de böyle bir öğün olarak, özenip bezenerek, soslu malzemeli bir makarna hazırlayıp $arap + dingin bir müzik ya da yaran film kombinasyonuyla e$lemek. (Makamukuyla ilgili sapıklığımı daha önce belirtmi$tim efenim.) Bu maddeyi zaman zaman yemek yemek olarak da geni$letebilirünk tabü.

Panda - kolala - kutup ayılarıyla ilgili olan ve kendimde var olduğuna inanamadığım Elmyra sendromunu tetikleyici her türlü foto - fıtı ve / veya obje.




Sezgin Kaymaz kitapları.
Yılba$ında tuğla kalınlığında bi$ii geliyodu hani? =(







Post Scriptum: Minoshka'nım, o Harran kostümlü hâllenmelerden bende de var. Ama sizinki gibi renkahenk değil de ayağımda cat trekking botlar bir elimde de dibek tokacıyla teallaam yareppim evlerden ırak cinsten. =)

22 Haziran 2012 Cuma

börp!

Demek ki neymi$?
Sıcak havalarda her zamanki i$kembe$irdenkırkbayırbörkenek sahibi hâllenmeleri bir kenara bırakmak gerekiyormu$.!
Alkol üstü gecenin bir körü yenen tantuni, gün içinde zıkkımlanılan noddle'la tepkimeye girip banyoyu Picasso tablosu hâline getirmeye ve bütün gün leğenle yarenlik etmeye yardımcı olabiliyormu$.!

Höyyy..
Still Emedur..

18 Haziran 2012 Pazartesi

ben bu yaz brönzla$mak, kendimle uzla$mak, yer yer yozla$mak, uzakla$mak istiyorum!

Ha kızım aferin. Ba$lığı arabın yalellisi gibi daha da uzatabilirdin aslında.
Neyse efenim..
Multiple vizem çıktı lan!
Schengen familyası; bazen böyle enterefantastischen $eyler yapıyorsunuz ya, pek mes'ud oluyorum.!

Önümüzdeki cuma bi denyoluk olmazsa İspanya'nın Katalunya özerk bölgesinin ba$kentinde sürtüyor olacoink.


Program $u:
sangria, tapas, sangria, fiesta, catalan creme, rioja, la ramblas, paella, sangria, plaça de catalunya, churros, tapas, estrella damm, la rambla, sangria, sagrada familia, pimientos de padron, sangria, barceloneta.
Mötte$em kıçımın kâhyalı keyfi için ba$ka $ahane Barselona önerilerine de açığım.!!



Orayı halletim ve bitim de kanlandı ya bir de Viyana-Münih-Prag-Berlin gömeyim diyorum.


Prag zaten bucket list'te,
Berlin'e kar$ı yeni yeni bi sempati beslemeye ba$ladım,
Viyana ve Münih'le ilgili nötrüm. Olsa da olur olmasa da rahvan stayla yerler arasında.





Ha bir de içimde daimî olarak bir gurk.! efekti barındıran arınma evleri var..
MOYY!





Ayder Yaylası'nda yuvarlansam (ama bu sefer ensemden arı sokmasa),
Çaymakçur'da keçi gibi oradan oraya seksem,
Kaçkar çar$aklarında göt üstü kaysam,
Cancik'te e$$ekler gibi bulana bulana kuymak / mıhlama yesem,
Fırtına'nın kenarında içimi çeke çeke ağlasam..

Nİ$ANYAN!



Salyalarım daha çok Kö$k (2. muttak: ta$lı zemin) ve İlyastepe (1. muttak: sedir oh!) için aksa da tesislerden herhangi biri de kabulüm. Zira burası benim gibi huzursuzluk dalında doktora yapmı$ biri için bile sadece sakinliği ve dinginliği çağrı$tırıp bulanmadan donmadan akmanın ne ho$ olduğunu hatırlatıyor.

14 Haziran 2012 Perşembe

Cirque de Soleil

Yıllardır Alegría'yı görmek için hantırdıyordum; nihayet bu sene tırmalamam son bulacak.
Prodüksiyon ekibinin kapısında mı yatsam n'aapsam? ಠ_ಠ

If you have no voice: scream!
If you have no legs: run!
If you have no hope: invent!
What if anything were possible?

8 Haziran 2012 Cuma

lö assistant dö my ass

Sözlükte sol tarafta görüp de "amaaan ne yorum yapacağım lan" dediğim konular / insanlar var. Misâl bu babasının kızı olmanın ötesine geçemeyen ve sittin sene geçemeyecek olan hanımefendi de onlardan biri olduğu hâlde jet hızıyla klavye tıkırdatmak zorundaymı$ım gibi hissettim ama neyse ki göndere basmadan engelleyebildim kendimi.

"’Hatasızlık nasıl sağlanır?’ diye bir soru var ise; cevaplarının tamamını öğrenmiş bulunuyorum."
&
"..kazandırdığı organizasyon tecrübesi.."

Vay anasını'yla yok ebesinin.. arası bir $ey dedim, sen anladın.
Bir operasyonla organizasyon i$leyi$i ve hatasızlık konularına vakıf olunuyorsa eğer, senelerdir yaptığım bu i$le ilgili ben de ordinaryüs mertebesine layığım lan?

negzel insanlar.

Sürekli denyoluklar vuku bulmuyor tabi hayatımda.

Çok tak takı$tır bir bünye değilim. Sıralama $öyle: bileklik > küpe > bro$ > kolye > yüzük. Kolye kategorisinde senelerdir (bildiğin seneler olmu$ mk; 14 adet geçmi$ zira) taktığımın dı$ında herhangi bir dizi diziye ya da bir ta$a gönül vermedim. Ama fekât lâkin geçen cuma somewhere over the rainbow dolaylarından dürtüldüm ve pazartesi günü de elime bir paket geçti.



Yazı konusunda konu$maya göre daha iyi olduğum hâlde yine de tam olarak ifade edemedim, edemeyebilirim ametisti gördüğüm an ki hissiyatımı.
Plasebo etkisi hiç geçmesin, kafamın içindeki hörlemekten ba$ka bir $ey yapmayan sesleri sustursun, huzur versin, sakinle$tirsin istiyorum. Ve o hiç semtime uğramayan optimizm bulutlarını da sırf bunun için olu$turmaya çalı$ıyorum 5 gündür.







He bir de PostCrossing var. Bunu da milattan önce bir yerlerde görüp "Holiii!! Ben de gönderiim!" diye bi heveslenip sonra ortaokuldaki IYS (International Youth Service) fiyaskolarımı hatırlayıp vazgeçmi$tim.
fiyasko bkz: 3 mektup arkada$ım vardı Biri ClearlyCanadian, biri Finfonfan biri de nereden $imdi hatırlamıyorum ama zaten hiçbiriyle uzun süreli gitmedi yazı$malar, neden bilmem. PTT'nin ipnelik yapmı$ olmasından $üpheleniyorum zira ülkesini hatırladığım 2 kızla da gırgır geyik yazı$ıp duruyorduk, meeeh diyip bırakmak için bir sebep yoktu..
Neyse efem, Koko'nun anasında görünce kart'la$ma isteğim tekrar alevlendi. Bugün de Ruski bi teyzeye ilk kartımı gönderdim. Teheeey ne zaman geçer ki eline?

4 Haziran 2012 Pazartesi

mayıs kıçı haziran ba$ı

Son bir hafta - 10 gün gelgitli karabatak stayla.

Neler olmu$ bir bakalım;

Epeydir her 2 omzumda oturan hipopotamları ötelemek için gittiğim Sait Çiftçi'de boyun düzle$mesi nedir, neye denir yakından tatbik etme $ansı buldum.
- Aaa bak burada hilâl olması gerekirken direk olmu$!
~ Hasss..
- Herhangi bir travma geçirdin mi?
~ Duygusal olanlar sayılıyor mu?
- ?!he?$½{?
~ Ehm hayır. kaza falan geçirmedim, ters hareketlerden de mümkün mertebe kaçınıyorum.
- Hmmm..

Yine Konya havası söyleyeceğimize dair bir duyum aldım. Hem de $öyle:



Ve yine aynı, dünyanın en i$levsiz, en kadraja bile sığmayan salonunda.!









Koray - Serkan. Bi ya$lanın amk.















Bir de toplumsal bazda kan beyin bariyerini yıkanlar var:
** Çayan Birben.
** Nefret ettiğim kelime: kürtaj. (Hayır yaptırılması / yaptırılmaması değil; eylemin kendisi + bir canlının sorumluluğunun ağırlığı + jinekologlar. Aslında kadın-doğum dalıyla ili$kilendirilebilecek her $ey.) Ama doğmamı$ olanların ya$am haklarını savunuyor gibi görünenlerin, ya$ayanlara neyi/neleri revâ gördüğünü görebiliyoruz!!! Ayrıca yine bu konudaki inanılmaz ajitasyonlar, doğmamı$ bebek günlükleri. Ve:
"Tecavüze uğrayan kadının bebeğine devlet bakar".
"Tecavüze uğradıysa çocuk değil anası ölsün." (Hakikaten bütün hayat kadınları birle$se bunun gibi bir orospu çocuğu doğuramaz.)
"Tecavüze uğrayan ki$i kürtaj yaptırmasın, tecavüzcüsünü öldürmeli"
** Havayolu çalı$anlarına grev yasağı yasası.
** 305 Thy çalı$anının grev yaptıkları için i$ten çıkarılması.

"Sayın yetkili,

Çalışanlarınızın çalışma koşullarını iyileştirmek ve onların grev hakkını korumak sizin gibi prestijli ve güvenilir olmasını beklediğimiz kurumların en temel görevidir. Bu amaçla geçtiğimiz iki gün boyunca yapılan eylemler ve sonrasında duyduğumuz işten çıkarmalar biz thy yolcularını ciddi anlamda hayal kırıklığına uğrattı. Koşulların iyileştirilmemesi ve grev nedeniyle işçi çıkarmalara son verilmemesi durumunda, Thy ile uçmaya devam etmek istemeyeceğimi ve çevremdekileri de bu yönde teşvik edeceğimi bilgilerinize sunmak isterim."

tkotil [at] thy.com
hamdi.topcu [at] thy.com
bilgi [at] shgm.gov.tr


** 3. köprü ihalesi.
** "Türk basınında sansür ve otosansür" ara$tırmasını hazırlayan Bilgi Üniversitesi öğretim görevlisi Esra Arsan'ın okuldan kovulması.
** Tütün ve alkole %15 zam.
** Emniyet güçlerinin coplarının demire çevrilmesi.

Kapanı$ta açılırım.