30 Ocak 2015 Cuma

a be kaynana!

Ayder'e ilk gittiğimde 10-11 ya$larındaydım. Tur (bkz:not) $ehir turuydu, grubun en küçüğü olarak maskotluk görevi de üstlenmek zorunda kaldığımdan o zaman aralığındaki ye$illik, doğa, orman ve benzeri kelimeler hafızamda ancak eser miktarda yer alıyor. Ancak bir kaç sene sonraki Çaymakçur ilâveli olan Yaylalar turu enfesti. Gelgelelim Murphy'le olan yakın ve pek mahrem ili$kimiz orada da kendini gösterdi; annemi kol altından, beni de ensemden arı soktu.

Bir kaç haftadır hafiften sevindirik olmama sebebiyet veren bir etkinlik var; Ayder Yaylası Kardan Adam Festivali.
Etkinliği düzenleyenlerden de, katılımcılardan da, ortamdan da çok bir beklentim yok doğrusunu söylemek gerekirse ama karlı bir yayladan kendimi a$ağıya salma ya da bir kardan adamla seviyesiz ili$kiler kurma dü$üncesi beni benden alıp seni sana bırakmayacak kadar sempatik geliyor bana. Bunun için de yarın sabah Sabiha'dan Trabzon'a uçup oradan da Rize'ye transfer olacağız, sonra Ayder'e çıkıp, falanlar filanlar, bi$eyler...
Ama bilindiği üzere kar denilen nesne, olay, olgu, durum, zortlatma genellikle hava sıcaklığı -4 °C ile -20 °C arasındayken olu$abilen bir $ey.
Yani Rize'de hava yarın 17 °C, pazar günü de 20 °C olmamalı... değil mi Murphy?

Be koduğumun Ocak ayı!
Sen nasıl bir ki$ilik kaymasından muzdaripsin böyle?









Lö not: Ankara'da Tempo Tur diye canciğer bir acentamız vardı, çalı$anlarından Vedia Hanım'ın kulakları çınlasın; sayelerinde çok güzel yurtiçi turlara katıldık. Müthi$ özen gösterirlerdi, rehberlerine de, otellerine de, tur içeriklerine de. Öyle $u an var olan her siksok acentanın patır patır olu$turduğu paketlerden sunmazlardı. Sanırım hâlâ varlar ama canciğerlik kısmından çok emin değilim zira tur olaylarında kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz 15 senedir. Yine de çocukluğuma çok güzel renkler kattılar, sağ olsunlar.

1 yorum:

  1. evleniyon sandımdı.
    iyi eglenceler. umarım o kadar sıcak olmaz ama şu da var, yükseklerde sıcaklık farkı var.
    20 değildir de, 17dir falan :(

    YanıtlaSil